در حالیکه شیوع ویروس کرونا، مردم دنیا را نگران کرده است، اما جالب است بدانید که کرونا، خطرناک تر از آنفولانزا نیست!

نکته ای که باید در ابتدا مطرح کنیم این است که ویروس کرونا، تنها می تواند برای افرادی که سن بالا دارند و یا دارای بیماری های زمینه ای هستند، خطرناک تر باشد. اما نگران نباشید! این ویروس هم می تواند با مراقبت، پس از طی دوره مشخص، بهبود پیدا کند. بنابراین اگر بیماری زمینه ای خاصی ندارید، بهتر است استرس نداشته باشید و سعی کنید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید.

پیشگیری از ابتلا به کرونا

برای پیشگیری از ابتلا به کرونا موارد زیر را رعایت کنید:

۱- شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون و اگر آب و صابون در دسترس نبود، استفاده از الکل یا ژل ضدعفونی کننده.
۲- تقویت سیستم ایمنی با تغذیه مناسب و خواب کافی و پرهیز از شرایط استرس زا
۳- نوشیدن مداوم مایعات
۴- تماس نداشتن دست ها با صورت به خصوص چشم و دهان و بینی
۵- استفاده از دستمال هنگام سرفه یا عطسه
۶- ضدعفونی کردن سطوح و وسائلی که مدام با آن ها تماس دارید.
۷- فاصله داشتن با افراد مشکوک به بیماری

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند؟

اگر سیستم ایمنی بدن تان قوی باشد، جای نگرانی نیست. حتی در صورت ابتلا به کرونا، بدن شما می تواند از پس آن بربیاید. اما اغلب علائم کرونا، بر روی سالمندان شدید تر است. میزان مقاومت سیستم ایمنی بدن، نقش مهمی را در بهیود و درمان کرونا ایفا می کند. افرادی که بیماری های خود ایمنی دارند، باید بیشتر مراقب باشند. به طور کلی اگر هر یک از شرایط زیر را دارید، بیشتر از دیگران نیاز است از ابتلا به بیماری پیشگیری کنید:

  • سالمندان
  • بیماری های خود ایمنی مثل MS
  • آسم و بیماری های تنفسی
  • سرطان
  • مشکلات قلبی و عروقی
  • دیابت
  • فشار خون بالا

اگر هیچ کدام از موارد بالا را ندارید، به سیستم ایمنی بدن خود اعتماد کنید. سیستم ایمنی در بدن سالم، معمولا با رعایت موارد لازم و پس از طی دوره بیماری، بهبود میابد.

علائم کرونا چیست؟

علائم کرونا، بسیار شبیه به سرماخوردگی است. تب، آبریزش بینی، گلودرد، سرفه و عطسه، لرزش دست، سردرد و علائم مشکلاتی در سیستم تنفسی، نخستین علائم کرونا هستند. دوره کمون این بیماری چیزی حدود ۲ تا ۵ روز است و تقریبا ۱ هفته ادامه پیدا می کند. 

اما جالب است بدانید که ممکن است مبتلا به کرونا شوید اما علائم آن در حد یک سرماخوردگی ساده باشد‌. اما به دلیل این که ناقل بیماری هستید، جهت جلوگیری از انتقال به دیگران بهتراست چند روزی در خانه بمانید.

آیا درمان کرونا امکان پذیر است؟

واقعیت این است که فعلا راه درمانی قطعی برای ویروس کرونا وجود ندارد. بهترین راه پیشگیری از ابتلا است. توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت، شستشوی کامل و مداوم دستها و اجتناب از برقراری ارتباط نزدیک با هر فردی که بیمار است، صرف نظر از این که علت عفونت او و تب او از ویروس کرونا تشخیص داده شده باشد یا خیر.

و در نهایت باز هم می رسیم به این نکته که هرچه سیستم ایمنی بدنتان سالم تر باشد، احتمال ابتلا به بیماری کمتر می‌شود. بنابراین خیلی مراقب خودتان باشید.

منبع: وبلاگ اقامت ۲۴